IR-Hub

Industrial Reality 2020: 'AR/VR Beyond the Hype'

Op donderdag 5 maart 2020 organiseert de Industrial Reality Hub het event Industrial Reality 2020. Dit event richt zich op bedrijven en organisaties die AR/VR commercieel willen inzetten. We geven een realistisch perspectief op de technologie en de diverse toepassingsgebieden. Met aansprekende praktijkvoorbeelden laten we zien dat industriële AR/VR de hype voorbij is.

Vorig jaar lanceerden wij de Industrial Reality Hub. Deze intensieve samenwerking van bedrijven op het gebied van AR/VR is inmiddels gegroeid naar een consortium van 17 partners. Tijdens het evenement worden demonstraties gegeven van de nieuwste AR/VR toepassingen. Diverse parallelsessies geven inzicht in de technische en commerciële aspecten van deze technologie.

Programma

Datum: Donderdag 5 maart 2020
Tijd: Van 12.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Perron 038 Zwolle, Hanzelaan 95B, 8017 JE Zwolle

> 12.30 uur Ontvangt

> 13.00 uur Opening

> 13.15 uur Presentatie Fraunhofer

> 14.00 uur Werkvorm Post-it

> 14.30 uur Pauze


> 15.00 uur Parallelsessie 1

Ruimte 1:

30 kraanmachinisten trainen met VR (Controllab) Hoe train je 30 kraanm achinisten zonder de staalproductie te verminderen? Voor deze opgave zag Tata Steel UK zich gesteld bij de vervanging van de ”heavy duty” boveloopkranen. De oplossing: training met VR.

Ruimte 2:

VR training: the next level (Serious VR) Iedereen kent VR technologie inmiddels, en velen experimenteren met VR Trainingen. Grote organisaties zoals Volkswagen, zijn een stap verder en gebruiken VR Trainingen actief voor het trainen van personeel. Maar hoe implementeer je de VR trainingen in je eigen organisatie? Vanuit onderwijskundig, procesmatig en kostentechnisch perspectief bespreken we alle aspecten die daarbij komen kijken."

Ruimte 3:

Nieuwe business mogelijkheden door IoT- AR platform (Benchmark) Het Benchmark Iot Portara en HoloHelmet Platform maken het mogelijk om allerlei soorten sensor outputs te koppelen aan een een AR bril en zo dingen zichtbaar te maken die voorheen onzichtbaar waren. Bekijk voorbeelden en doe mee met een creative sessie  om te zoeken naar nieuwe businesscases.


> 15.30 Parallelsessie 2

Ruimte 1: Telepresence klantcase presentatie (Virtual Dutchmen)

Ruimte 2: Object and Image recognition for maintenance  (Twinsense 360)

Onderhoudsmonteurs en eindgebruikers van uw product maximaal ondersteunen en begeleiden met behulp van XR-technologie. Installaties stapsgewijs visualiseren of een externe deskundige in realtime op locatie laten meekijken. Wij bieden tools op maat om slimmer en efficiënter (samen te) werken.

Ruimte 3: Sessie is komen te vervallen


> 16.00 Parallelsessie 3

Ruimte 1: Vakmanschap op afstand  (Recreate)

Ruimte 2: Smart Industry Testbed - AR/VR als onderdeel van besluitvormingen in een productieomgeving  (Universiteit Twente)

"De ontwikkelingen in Industrie 4.0 bieden nieuwe mogelijkheden tot het vergaren van data en het dynamisch aansturen van machines. Er is steeds meer data beschikbaar, die voor elke stakeholder andere informatie kan bevatten. AR/VR maakt het mogelijk om meer inzicht te geven in de data, door een gepersonaliseerde weergave te bieden waarin de data in context is geplaatst. Daarnaast biedt de interactie met data ook de mogelijkheid om het effect van wijzigingen virtueel te simuleren en beleven voordat deze in de realiteit worden gebracht.

Het Smart Industry Testbed biedt de omgeving om (dynamisch) de combinatie te maken tussen bestaande en virtuele machines in een collectieve omgeving, om zodoende een gewijzigde of nieuwe productielijn alvast te kunnen testen voordat deze fysiek beschikbaar is."

Ruimte 3: VR in de industrie met Xsens Motion Capture  (Xsens)

Wilt u ook uw fabriek, werkplek of andere omgeving in Virtual Reality testen voordat deze echt wordt gebouwd? Xsens speelt een grote rol in ‘pro-actieve ergonomie’. Door ons Motion Capture pak in combinatie met een VR bril te gebruiken creëert u een situatie waarbij u volledig op gaat in de virtuele wereld. Hierdoor kunt u de efficiëntie van werkplekken verbeteren voordat deze worden gerealiseerd, met als gevolg dat er niet nadertijd dure aanpassingen hoeven worden gedaan. Daarnaast zorgt de combinatie van een CAD model van uw omgeving met ons systeem ervoor dat u een perfecte setting heeft om een ergonomische analyse voor de werknemers te doen om toekomstige blessures tegen te gaan. Bent u geïnteresseerd in onze technologie? Neem dan een kijkje bij onze stand voor een live demo.

> 16.30 uur Menukaart IRH

> 17.00 uur Borrel

Meer informatie

Dit event is speciaal voor managers en senior specialisten werkzaam in de industrie of commerciële dienstverlening, die op zoek zijn naar kennis om AR/VR en gerelateerde technologie binnen hun bedrijfstak te gaan toepassen. U kunt zich aanmelden voor Industrial Reality 2020 op 5 maart 2020. Kosten bedragen 50 euro. Dit bedrag is inclusief lunch en catering. De locatie is nabij het Centraal Station Zwolle. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op de evenementenlocatie, wij adviseren echter om met het openbaar vervoer te komen.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden. Wanneer u vragen heeft over het evenement kun u bellen naar 085-7731872.  

Start date
End date
Location

Perron 038 Zwolle, Hanzelaan 95B, 8017 JE Zwolle